O bătrână din Mureș e îngrozită de telefoanele fostului soț, de care e divorțată de 10 ani: “Te fac pastă de mici!”, i-a transmis bărbatul, care nu se sperie nici de condamnarea primită deja pentru aceleași fapte.

O femeie din judeţul Mureş a trăit un adevărat calvar după ce a decis să divorţeze de bărbatul cu care a fost căsătorită 45 de ani. Acesta a hărţuit-o şi i-a transmis cele mai cumplite ameninţări,ani la rând. Bărbatul în vârstă de 72 de ani a fost condamnat la un an, o lună şi zece zile de închisoare de Judecătoria Reghin, pentru hărţuire şi ameninţare.

Aceasta este a doua condamnare pe care bărbatul o primeşte pentru acelaşi gen de fapte comise împotriva fostei soţii, scrie Adevărul. Bătrânul a fost pus sub acuzare în cel de-al doilea dosar chiar în timp ce era judecat după prima plângere a fostei soţii. A continuat să îi transmită ameninţări chiar şi după prima condamnare din dosar (cinci luni cu suspendare).

Deşi au divorţat încă din 2010, în urmă cu trei ani, când a aflat că fosta lui soţie s-a recăsătorit cu un alt bărbat, bătrânul a început să o terorizeze. De altfel, femeia, trecută de prima tinereţe, a decis să divorţeze din cauza violenţelor fizice şi psihice pe care le-a îndurat ani la rând în familie.

“După despărţirea în fapt, inculpatul în mod constant a ameninţat-o pe fosta soţie cu acte de violenţă, respectiv că „o omoară ca pe Elodia”, că „o face pastă de mici când o prinde pe drum”, că „o tranşează” , creându-i o stare de temere permanentă. Persoana vătămată a sesizat Poliţia Ibăneşti cu mai multe plângeri penale pentru faptele de ameninţare şi hărţuire.

După ce inculpatului i s-a comunicat sentinţa de divorţ, acesta a sunat-o spunându-i că „va merge la ea şi o taie”, că „ va arunca focuri şi bombe peste ei”, că „va trage pielea de pe ea”, ameninţări care prin conţinutul lor au creat părţii civile o stare de temere.”, se menţionează în hotărârea Judecătoriei Reghin.

Urmare a primelor plângeri formulate de femeie, în noiembrie 2018, bătrânul a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare pentru hărţuire şi ameninţare. După pronunţarea sentinţei, bărbatul și-a contactat telefonic fosta soţie și a continuat să o amenințe: “io să-mi taie trenul carnea, dacă mă mâniu, zbor la tine, acolo vin cu focuri şi cu bombe, auzi tu?!”

Deşi a admis că faptele sunt grave, instanţa din Reghin a apreciat că nu se impune executarea pedepsei, chiar dacă inculpatul a mai beneficiat de o condamnare cu suspendare. Judecătorii au apreciat că un program de supraveghere, impus pe un termen de trei ani, este suficient pentru reabilitarea inculpatului.

Sursa: observator.tv