Conform unei informații făcută publică de jurnalistul Andrei Ciurcanu de la Rise Project, un șef de district silvic din Mureș s-a spânzurat în pădure la câteva zile după ce echipele de control de la București au descoperit o pagubă de peste un milion de lei, în cel puțin trei cantoane pe care le administra. Barbatul ar fi fost și amenințat de superiori că va fi înlocuit din funcție pe linie politică. În cele din urmă acesta a cedat, precizează jurnalistul.

Săptămânile trecute Ministerul Pădurilor și Regia Națională a Pădurilor au început niște controale în padurile din Mureș, după ce mai multe rapoarte arătau că tăierile ilegale au scăpat de sub control în zonă. Asta este adevărata față a mafiei pădurilor și al efectelor presiunilor venite din zona politică și economică. Gulerele albe prosperă, în timp ce angajații simpli pălesc încet sub presiunea acestui mecanism infracțional în care se regăsesc, mai precizează Andrei Ciurcanu.

Preciză că până la momentul transmiterii acestui material nu a fost emis niciun comunicat oficial care să confirme sau infirme tragedia. Vom reveni cu detalii imediat ce vom intra în posesia lor, în măsura în care acestea ne vor surveni.

MS / Foto: caracter informativ