Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Târgu-Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu-Mureş, cercetează un bărbat, bănuit de trafic de droguri de risc. Faţă de acesta a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

La data de 9 septembrie a.c., poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Târgu-Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu-Mureş, au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza judeţului Mureş, la locuinţa unei persoane bănuită de trafic de droguri de risc.

Cu ocazia percheziţiei şi a cercetărilor ulterioare a fost identificată o cultură outdoor de cannabis, constituită din 15 plante în diferite stadii de dezvoltare, împreună cu echipamentele necesare creşterii. Cantitatea de masă verde de cannabis ridicată este de 9 kg.

În urma administrării probatoriului, la data de 9 septembrie a.c., faţă de bărbatul, de 47 de ani, din Târgu Mureş, a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior, la data de 10 septembrie a.c., instanţa de judecată a dispus măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc fără drept şi cultivarea şi deţinerea de droguri de risc în vederea consumului propriu.


IPJ Mureș/ Foto: caracter informativ