Institutul Național de Sănătate Publică a făcut câteva propuneri pentru ca anul școlar 2020-2021 să se poată desfășura în condiții de siguranță.

INSP recomandă ca orele de educație fizică să fie puse ultimele în orar, pentru ca elevii să poată pleca direct acasă.

„La orele de educaţie fizică, sub atenta supraveghere şi îndrumare a cadrelor didactice, se pot desfășura doar anumite jocuri sportive, exclusiv în aer liber, dar cu respectarea anumitor reguli”, arată INSP.

„Fotbal – se va juca la o singură poartă, numărul maxim de jucători este 5 (4 jucători de câmp şi un portar) şi doar portarul (care va purta obligatoriu mănuşi) poate atinge mingea cu mâna; repunerea mingii în joc de la marginea terenului se va face doar cu piciorul; Mingea va fi dezinfectată după fiecare meci jucat”, precizează INSP.

„Baschet – fiecare elev va avea mingea proprie și va arunca la coș, pe rând, păstrând spații suficient de mari față de colegii lui. După terminarea orei de educație fizică, mingile utilizate vor fi colectate într-un sac special destinat și vor fi dezinfectate riguros utilizând substanțele dezinfectante avizate, urmând a fi depozitate apoi în alt sac separat de cel în care au fost colectate (și care urmează a fi și el dezinfectat și pregătit pentru utilizarea ulterioară)”, se mai arată în propunerile Institutului.

De asemenea, pentru desfășurarea orelor de educație fizică, elevii vor fi instruiți ca pe tot parcursul activității să nu își atingă fața, gura, ochii și nasul cu mâinile neigienizate, toate acestea „păstrând un comportament civilizat”.

MS / Foto: caracter info