Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au emis ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore faţă de tânărul de 28 de ani, care la data de 1 iunie a condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a provocat un accident rutier soldat cu şase victime. Acesta a fost introdus în arestul IPJ Botoşani începând cu ora 14:30.

El transmitea live pe Facebook în timp ce conducea și a provocat astfel un accident rutier soldat cu şase victime. Accidentul a avut loc pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoşani, fiind implicate patru autoturisme.

Potrivit site-ului botosaneanul.ro, bărbatul nu are permis de conducere în România, el afirmând că l-a obținut în Italia. Acesta ar fi țipat la forțele de ordine că „nu aveți dovezi că eram eu la volan”, deși avea sânge pe față, și ar fi încercat de mai multe ori să plece de la fața locului.

„Da’ nu mă forțezi! Nu mă forțezi! Că îți *** una de îți sar ochelarii! Nu mă forțezi pe mine! Cu ce mă obligați dvs. pe mine să stau? Eu vă respect. Eu mă duc acasă”, a spus tânărul, potrivit sursei citate, iar când a fost întrebat cum se numește a răspuns că Moș Crăciun.

În cele din urmă, acolo au ajuns polițiștii de la Serviciul de Acțiuni Speciale și l-au băgat în dubă.

Potrivit anchetei, accidentul s-a produs în momentul în care autoturismul condus de tânărul de 28 de ani a lovit violent în spate un alt autoturism, pe care l-a proiectat pe contrasens, într-o maşină care circula regulamentar. Cea de-a patra maşină implicată era parcată.

Din accident au rezultat şase victime, dintre care una încarcerată în autoturismul răsturnat pe partea carosabilă. Ele au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati”.

Şoferul avea o concentraţie alcoolică de 1,75 g/l alcool pur în sânge la prima proba şi 1,53 g/l alcool pur în sânge la a doua probă. El este cercetat pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă, ameninţare şi conducere sub influenţa alcoolului.

Sursa foto-video: botosaneanul.ro