Poliţiştii din Mureș vor fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii din judeţul nostru să îşi petreacă sărbătorile în linişte.

Astfel, polițiștii mureșeni vor continua să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniu, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, combaterea criminalității sub toate formele ei, precum și în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Vor fi intensificate activitățile, forțele de ordine fiind pregătite să intervină pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor.

De asemenea, acțiunile care au ca scop respectarea regulilor de distanțare socială, în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus, vor continua, iar în această perioadă vor fi intensificate, mai ales în zona piețelor, a centrelor comerciale și a lăcașelor de cult.

În această perioadă, zilnic, peste 450 de polițiști mureșeni, alături de care vor acționa jandarmi, polițiști locali și militari sunt în stradă.

Pentru siguranța dumneavoastră, a celor dragi și a comunității vă recomandăm:

• Păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile. 

• Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră.

• Respectați indicațiile din magazine, păstrați distanța și totodată respectați orarul de deplasare. 

• Bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar și online. Rămâneți în casă și păstrați distanțarea socială.

• Respectați Ordonanțele Militare pentru a vă putea bucura sănătoși de miracolul Învierii.

• Petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit. 

• Evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună.

• Nu faceți vizite și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru.

• Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare. 

• De asemenea, vă informăm că accesul este restricționat în zonele cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde.

Toate recomandările anterioare privind distanțarea socială sunt menținute și este extrem de important să fie respectate pe deplin.

Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare sunt de la 2.000 la 20.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv de la 10.000 la 70.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

Recomandăm tuturor cetățenilor să fie responsabili, să se gândească la modul în care acțiunile fiecăruia dintre noi îi afectează pe ceilalți.

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș urează tuturor cetățenilor ca Lumina Sfintei Învieri să le aducă bucurie, speranță și pace în suflet!

IPJ Mureș / Foto: caracter info