Zeci de cadre medicale, medici și asistente, au fost confirmate cu Covid-19 luni, iar două persoane internate în ultimele zile în spital au murit, conform digi24.ro. Spitalul va fi închis și toți medicii din spital vor fi puși în izolare, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru în această după-amiază. În urmă cu cîteva minute, Grupul de Comunicare Strategică a venit cu următoarele precizări:

“Având în vedere solicitările dumneavoastră, Ministerul Sănătății informează  că situația epidemiologică de la Spitalul Județean Suceava este în curs de evaluare.

În prezent, din ordinul ministrului Sănătății la fața locului s- a deplasat directorul  Directiei de Sănătății Publice Iași care coordonează regiunea Moldova Nord-Est pentru a face un raport complet asupra situației. 
Mai mult, tot la solicitarea ministrului Sănătății, mâine, dr. Nelu Tataru,  secretar de stat va fi la Suceava pentru gestionarea situației.

In prezent, din unitatea sanitară a început externarea pacienților care pot fi supravegheați medical la domiciliu, timp de 14 zile de către medicii de familie. Pacienții cu afecțiuni care necesită continuarea tratamentului intr – o unitate sanitara vor fi transferați la alte spitale.

Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID 19, iar spitalul va fi dezinfectat.” a comunicat Grupul de Comunicare Strategică.

MS / Foto: caracter info