Publicăm integral anunțul primarului Sófalvi Szabolcs din Sângeorgiu de Mureș, în care anunță în mod transparent acțiunile întreprinse, dar și alte mesaje importante către populație.

Dați SHARE vă rog! 10 informații utile pt. SÂNGEORZENI:

OSZD meg kérlek! 10 fontos információ a MAROSSZENTGYÖRGYIEKNEK:

  1. Aseară au fost ridicate și duse în carantină instituționalizată 8 persoane din comună, care au sosit în țară din Italia (zonă roșie), dar nu au fost trimise în carantină direct de la frontieră! De aceea se aflau mașinile Smurd, ale Poliției și Jandarmeriei în centrul comunei iar mai apoi pe diferite străzi.
  2. În Sângeorgiu de Mureș nu avem nici un caz de infecție cu coronavirus, dar numărul acestora la nivel național e în continuă creștere!
  3. În prezent, în Sângeorgiu de Mureș, sunt în izolare la domiciliu, 70 de persoane care sunt și monitorizate de către reprezentanții Poliției cu sprijinul Poliției locale și al Jandarmeriei
  4. Toate persoanele care au sosit din zonele ”galbene” trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile la domiciliu! În cazul în care cunoașteți persoane care au sosit din zonele galbene (sau roșii) și nu se află la domiciliu, să sunați de îndată la numărul Postului de Poliție din Sâng. de Mureș: 0720-444502. Atașată harta cu țările ”roșii și galbene”.
  5. Sunt multe persoane (inclusiv copii) dintre cele care se află în izolare la domiciliu, care au o situație materială precară. În aceste cazuri, angajații Primăriei au început, de mai multe zile să le asigure hrană, apă, medicamente care sunt absolut necesare pentru perioada de 14 zile. Toți angajații suntem expuși la infectare, dar în aceste săptămâni trebuie să fim pe baricade!
  6. Zi și noapte trebuie să monitorizăm și să actualizăm listele cu persoanele care au nevoie de ajutor, listele cu persoanele care se află sau ajung zilnic în izolare, să ținem legătura în permanență cu Direcția de Sănătate Publică, Medici de familie, Prefectură și cu Poliția, în această acțiune fiind necesară implicarea în ture a tuturor angajaților!
  7. Vă rugăm ca în această perioadă să veniți la Primărie doar dacă aveți probleme foarte urgente de rezolvat, pe de-o parte pentru a lăsa angajații să se ocupe de situația de criză, pe de altă parte să nu vă expuneți la contaminare!
  8. Vă rugăm pentru probleme adminsitrative să ne apelați la numerele de telefon: 0265-318026 sau 0726-329513 sau prin e-mail: singmures@cjmures.ro sau info@singeorgiudemures.eu.
  9. Să evitați deplasările inutile iar vârstnicilor să le comunicați să nu iasă deloc din case pentru că sunt cei mai expuși! Rudele, vecinii să îi sprijine în cumpărături etc. Dacă aveți cunoștințe de persoane în vârstă care nu au aparținători și au nevoie de ceva, să ne sunați la Primărie la numărul de telefon: 0726-329513 sau al Poliției Locale: 0799-400060
  10. Să ne sprijiniți pe noi, care suntem mai expuși în aceste zile (Primărie, Poliție, Jandarmerie, Medici, Asistenți medicali, DSP, și alte instituții) cu multe RUGĂCIUNI! DUMNEZEU SĂ NE AIBĂ ÎN PAZĂ!

MS / Sófalvi Szabolcs