Femeia confirmată pozitiv astăzi la testul cu noul Coronavirus este din localitatea Cristești, județul Mureș, informație confirmată oficial de primarul localității menționate.

Primăria comunei Cristeşti, judeţul Mureş, verifică dacă femeia de 70 de ani depistată pozitiv cu noul coronavirus a respectat izolarea la domiciliu şi cu ce maşină a ajuns acasă din Italia, unde fusese la muncă, conform mediafax.ro

Primarul comunei Cristeşti, Kovacs Edit, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că femeia locuia singură şi a primit alimente prin grija Primăriei din 4 martie, data la care s-a întors din Italia.

„Femeia respectivă a venit acasă din Italia în 4 martie, la ora 12.40, fusese la lucru să îngrijească o femeie în vârstă, şi a fost izolată la domiciliu. Locuieşte singură, iar Primăria Cristeşti a aprovizionat-o cu alimentele necesare. Erau lăsate la poartă, apoi era sunată să iasă şi să le ridice, nu s-a întâlnit nimeni cu ea. Noi verificăm acum pe camerele de supraveghere din comună cu ce maşină a ajuns în Cristeşti, să vedem cine a adus-o şi a intrat în contact cu ea. De asemenea, verificăm şi dacă a respectat izolarea la domiciliu, dacă a ieşit, cumva din casă, sau dacă a fost cineva la ea”, a spus Kovacs.

Potrivit acesteia, femeii i-au fost prelevate sâmbătă probe pentru analize, iar duminică a solicitat baterii pentru tensiometrul pe care îl avea, spunând că nu se simte bine.

„Femeia a fost dusă la Cluj la spital”, a mai spus primarul din Cristeşti.

Vă reamintim că astăzi a fost confirmată oficial prima mureșeancă infectată cu Coronavirus. Detalii, aici.

Sursa: mediafax.ro / Foto: caracter informativ