Noul arhiepiscop romano-catolic de Alba Iulia, Kovács Gergely, a fost consacrat şi înscăunat azi, în cadrul unei ceremonii oficiate în Catedrala ‘Sfântul Mihail’ din Alba Iulia, în prezenţa a zeci de oficialităţi ecleziastice – cardinali, episcopi -, invitaţi, inclusiv din partea celorlalte Biserici din Transilvania.

Mii de credincioşi, veniţi, în special, din Harghita şi Covasna, dar şi din Ungaria, au asistat la eveniment, în ciuda frigului, de pe esplanada Catedralei ‘Sfântului Mihail’, cel mai bine păstrat vestigiu sacral medieval din Europa Centrală şi ale cărei începuturi se regăsesc înainte de anul 1000.

Noul arhiepiscop s-a născut în Târgu Secuiesc şi are de 52 de ani. A fost sfinţit preot în 1993, între 1996-1997 a fost vicar parohial la Târgu Mureş.

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de către arhiepiscopul de Alba Iulia, Irineu, care a transmis mesajul Patriarhului Daniel şi în care a făcut referire la bunele relaţii dintre cele două Biserici, urându-i noului arhiepiscop un ‘apostolat rodnic’.

LIVE-VIDEO: Ceremonia de înscăunare a noului arhiepiscop romano-catolic de Alba Iulia, Gergely Kovacs

Publicată de Alba24.ro pe Sâmbătă, 22 februarie 2020

Sursa: agerpres.ro / Video: alba24.ro