Sperăm să nu se piardă sumele doar prin studii de fezabilitate…

Guvernul a adoptat la finele anului trecut Hotărârea Nr. 698/2019 privind alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale afectate de calamităţile naturale.

Pentru județul Mureș a fost alocată suma de 8,2 milioane de lei, care va acoperi lucrări de refaceri a podurilor și podețelor din Aluniș, Batoș, Beica de Jos, Brâncovenești, Deda, Fântânele, Hodoșa, Ideciu de Jos, Lunca, Măgherani, Ogra, Solovăstru, Suseni, Vătava, Reghin și un pod de pe DJ 153 C (Gurghiu).

Lucrările de cea mai mare anvergură sunt cele de la podul de pe DC 153 C (Gurghiu) și podul de la Fântânele unde, vechiul pod din lemn care traversează Târnava Mică făcând legătura între satele Viforoasa și Roua va fi demolat și înlocuit cu un nou pod din beton. Investiția este estimată de administrația locală, care a introdus lucrarea în licitație prin procedură simplificată, la aproape 4 milioane de lei + TVA, conform msnews.ro

MS / Foto: colaj arhiva