Sedinţa ordinară a Consiliului local municipal Tîrgu Mureş – LIVE

(RO) Ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Tîrgu Mureș – 27.02.2018(HU) A marosvásárhelyi városi tanács rendes ülése – 2018.02.27

Posted by POL – Tîrgu Mureș Marosvásárhely on 27 Februarie 2018

Update: Proiectul enuntat mai jos a fost respins de consilierii PSD+PNL+UDMR, probabil doar pentru ca a fost propus de un consilier apartinand POL Tirgu Mures. Nu vrem sa ne gandim ca au alte interese…


Cel mai important punct de pe ordinea de zi se refera la incredintarea parcarilor cu plata din municipiul Tirgu Mures. Exista un proiect initiat de consilierul POL Tirgu Mures, Mark Christian Hermann, care incearca inlaturarea incredintarii cu caracter “temporar”, fapt ce dupa opinia sa va duce in final la concesionarea catre o firma privata apropiata executivului primariei Tirgu Mures.

 

O R D I N E    D E    Z I :

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2018 al  S.C. Locativ S.A. Tîrgu Mureş.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2018 al S.C.„ADMINISTRATOR IMOBILE şi PIETE” S.R.L. Tîrgu Mureş.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2018 al  ADMINISTRAŢIE ŞI  TURISM S.R.L. Tîrgu Mureş.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2018 al SC Transport Local SA Tîrgu Mureş

5. Proiect de hotărâre privind modificarea  Statului de funcţii la “Căminul pentru persoane vârstnice Tîrgu Mureș”-  cod serviciu social 8730CR-V-I.

6. Proiect de hotărâre pentru aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan Urbanistic de Detaliu – studiu de amplasament pentru construire locuinţă  unifamilială, reglementare accese”, str. Cdin Hagi Stoian fn Iniţiatori: Podari Valeriu – Daniel şi Podari Lucia- Alina

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru    „ Modernizare clădire sediul primăriei prin extindere, amenajare sală de şedinţe şi mansardare birouri în volumul podului existent”.

8.  Proiect de hotărâre privind aprobarea “Listei de priorităţi” pentru anul 2018,  în vederea repartizării  spaţiilor cu altă  destinaţie decât aceea de locuinţe aflate în patrimoniul municipalității.

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici din Studiul de fezabilitate pentru obiectivul „Construire sală de sport la Şcoala Gimnazială „Friederich Schiller” din municipiul Tîrgu Mureş”.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii “Reabilitare strada Măgurei”.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ” Expertiză tehnică, DALI, Modernizare strada Păşunii”.

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ” Modernizare intersecţie giratorie str. Rampei – str. Gh Doja”

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ” Modernizare intersecţie giratorie str. Gh Doja – str. Bega – str. Rozmarinului”.

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ” Modernizare str. Bega”.

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Expertiză tehnică, DALI,  Reabilitare trotuare şi carosabil strada Bucegi “.

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ” Modernizare strada Budiului, tronson între strada Gheorghe Doja şi strada Bega”.

17. Proiect de hotărâre privind trecerea unui teren în suprafaţă de 108 mp din Tîrgu Mureş în proprietatea Municipiului Tîrgu Mureş de la SC ACTAMEDICA SRL

18. Proiect de hotărâre privind trecerea unui teren în suprafaţă de 350 mp din Tîrgu Mureş în proprietatea Municipiului Tîrgu Mureş de la Filimon Bela.

19. Proiect de hotărâre privind trecerea cotei de ½ din suprafaţa de 115 mp a terenului situat  în  intravilanul  Municipiului Tîrgu Mureş, (str. Nagy Szabo Ferenc),  în proprietatea Municipiului Tîrgu Mureş de la Papuc Ovidiu Laurenţiu şi soţia Papuc Teodora.

20. Proiect de hotărâre privind trecerea unui teren în suprafaţă de 49 mp din Tîrgu Mureş, str. Nagy Szabo Ferenc, în proprietatea Municipiului Tîrgu Mureş de la Papuc Ovidiu Laurenţiu şi soţia Papuc Teodora

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea schimbului de terenuri dintre  dl. Niţu Ioan Marcel  şi Municipiul Tîrgu Mureş şi revocarea  art. 4 din Hotărârea nr. 268/30.06.2011.

22. Proiect de hotărâre privind actualizarea Regulamentului de organizare și funcționare a Serviciului Public de Utilități Municipale.

23. Proiect de hotărâre privind actualizarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Serviciului Administrarea Platoului Corneşti din cadrul Serviciului Public de Utilități Municipale.

24. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Expertiză tehnică, DALI,  Reabilitare  strada Viile Dealul Mic “.

25. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Expertiză tehnică, DALI,  Reabilitare  strada Constantin Dobrogeanu Gherea ”

26. Proiect de hotărâre privind schimbarea denumiri unei străzi din municipiul Tîrgu Mureș. (str. Sportivilor în str. dr. Czakó József utca) .

27. Proiect de hotărâre privind  schimbarea denumirii străzii „30 Decembrie” în strada „Regele Mihai I”.

28. Proiect de hotărâre privind bugetarea participativă la nivelul municipiului Tîrgu Mureș.

29. Proiect de hotărâre privind revocarea Hotărârii Consiliului local nr. 156 din 4 mai 2017 privind stabilirea modalităţii de delegare a Serviciului public de exploatare şi întreţinere a parcărilor cu plată din Municipiul Tîrgu Mureş şi abrogarea art. 2 al Hotărârii Consiliului local Tîrgu Mureş nr. 68/2017.

Sursa:tirgumures.ro / Video: POL – Tîrgu Mureș Marosvásárhely