Redam integral comunicatul remis, referitor la poziția Partidului Oamenilor Liberi privind agresiunea comisă asupra consilierului local POL, Hermann Mark Christian, și utilizarea în scopuri politice a incidentului de unii factori politici din Municipiul Tîrgu Mureș:

Partidul Oamenilor Liberi – POL din Tîrgu Mureș condamnă ferm actele de violență și amenințările proferate de un cetățean la adresa colegului nostru Hermann Mark Christian, consilier local al Municipiului Tîrgu Mureș. Totodată, nu concepe să răspundă afirmativ unor solicitări impertinente, denigratoare și nefondate privind „retragerea sprijinului politic și demiterea” din funcția de consilier local al lui Hermann Mark Christian.

Pe fondul ecourilor acestui incident, conducerea POL reiterează că guvernarea locală nu înseamnă folosirea ”puterii pumnului”, a comportamentelor bădărane ale aleșilor locali la adresa colegilor din Consiliul Local ori a altor cetățeni din comunitate sau îngrădirea libertății de exprimare. Condamnăm ferm și insinuările unor factori politici de a pune sub semnul întrebării susținerea de care se bucură aleșii POL în cadrul partidului.

Transmitem pe această cale tuturor acelor personaje care în decursul ultimelor luni au recurs la nenumărate amenințări și presiuni – mai mult sau mai puțin voalate – că nu ne vom abate de la drumul pe care am pornit. POL consideră că singurele dispute admise ale aleșilor locali sunt pentru votarea proiectelor de HCL și pentru punerea lor în practică de către executivul Primăriei în scopul asigurării coeziunii și bunăstării comunității noastre.

Comunicat – Președinte POL – Dan Mașca / Foto cop: colaj