Nu mai departe de cateva zile, am publicat un material care evidentia mici ilegalitati (pentru inceput) intreprinse prin “puterea” oferita de functia ocupata – Un consilier local sfidează legea si targumuresenii cu largul concurs al conducerii primariei! Abuzuri crase comise de unul dintre consilierii locali influenţi, Elod Magyary… – Publicarea materialului a starnit o serie de comentarii, in special din partea pacientilor lui, care ne acuzau ca ne legam de un “doctor extraordinar” pentru o “mica ilegalitate”. Le-am explicat acestora atat ca profesia de medic nu are nicio legatura cu cea de consilier sau de incalcarea legilor, cat si faptul ca toti incep cu “o mica ilegalitate”, dar continua, din pacate.

Scuze… nu, grosolanie… da!

Banuiam ca desconspirarea de catre noi a faptelor ilegale il vor deranja, dar speranta noastra a fost ca in urma acestuia sa rezolve rapid problemele evidentiate si sa-i fie invatatura de minte. Din pacate nu a fost asa.

In sedinta CL Tirgu Mures, in fata a zeci de consilieri locali si a camerelor de luat vederi (sedinta transmisa LIVE aici), consilierul local Elod Magyary, in acelasi timp seful fractiunii UDMR Mures, in timp ce se dezbatea un proiect cu grave atingeri asupra bugetului local – Sefu’ de la scoli merge in „delegatie” 7 zile in Germania, impreuna cu 3 tovarasi si un sofer! -, risipa de bani publici evidentiata doar de consilierul POL Gyorfi Julia, are o iesire de baiat de cartier si adreseaza doamnei consilier, pe un ton violent: “Fog be a szádat!” – in traducere “Ţine-ţi gura!”.

Foarte important de mentionat este faptul ca nimeni in afara de colegul doamnei, consilierul local POL Mark Hermann, NU a intervenit in apararea acesteia. Nici “marea doamna” Benedek, nici “micutul” viceprimar S.P., nimeni, absolut nimeni, desi vorbim de o actiune asupra unei femei, nemaiintalnita, din fericire, intr-o sedinta CL.

Individule, da-ti ma DEMISIA, fa-te… ce vrei tu!

Cum este posibil sa asistam la un asemenea comportament deviant in 2018, in cadrul unei sedinte publice? Cum este posibil ca un “medic extraordinar” sa foloseasca forta cuvintelor violente asupra unei doamne, care este in acelasi timp si o persoana cu handicap locomotor?! Cum este posibil ca o fractiune care solicita respect sa fie condusa de un asemenea individ, recte UDMR!?

Tipule, ne putem imagina cam cum ai reactiona daca nu esti de fata cu atatea persoane si daca nu esti filmat. Daca ai un asemenea comportament violent, verbal de data asta, asupra unei doamne, in public, sa ne asteptam la violenta fizica in viitor? Nu ne asteptam si nu ne intereseaza, nu impresionezi pe nimeni cu nimic, dar ai impresiona daca ti-ai da urgent demisia din toate posturile ocupate pe care le discreditezi cu brio si du-te si fa-te… ce vrei tu!

MS / Foto: colaj