Nasul primarului-inculpat Dorin Florea, Vasile Pop, presedintele CCI Mures – de vreo 17 ani in functie, la fel ca finu la primarie -, a fost ales acum si in functia de vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a României.

Va spunem sincer ca nu am auzit multe lucruri realizate sub mandatul acestuia, probabil ca exista dar noi n-am observat o crestere semnificativa a investitorilor in Mures sau o extindere a firmelor muresene pe plan national si international. In atare conditii, cu seria de mandate conduse la modul cel mai socialisto-comunist posibil, chiar nu intelegem pentru ce a fost ales in noua functie si pe ce criteriu, deoarece e lesne de inteles ca ce NU a facut in 17 ani pentru judetul Mures, NU va face nici la nivel national.

Desi aflat la al 4-lea mandat, din activitatea desfasurata de presedintele Camerei de Comert si Industrie Mures, Vasile Pop, asa cum va spuneam, nu putem remarca prea multe lucruri intreprinse pentru mediul de afaceri muresean, in afara de cheful anual organizat mereu pentru aceleasi persoane/firme, care primesc cate o diploma A4, platita si asta in prealabil prin achitarea taxei de participare la chef.

O alta “activitate” a nasului de la CCI Mures, ar fi organizarea de excursii, nu neaparat cu scop de business, dar obligatoriu prin compania lor de turism si la preturi supraevaluate.

La final, va prezentam si comunicatul lor – dar nu integral deoarece este plin de cuvinte pompoase, menite parca sa acopere inactivitatea de pana acum -, in care adreseaza “invitația de a participa la o întâlnire de lucru în cadrul căreia să ne prezentați punctele de vedere și opiniile referitoare la necesitățile și problemele cu care va confruntați, propuneri pentru remedierea aspectelor sesizate, precum și propuneri privind modul în care CCI Mureș se poate implica activ în promovarea afacerii dvs. Întâlnirea va avea loc în data de 06.02.2018, cu începere de la ora 12:00 în Sala de Conferințe a Camerei de Comerț și Industrie Mureș (sala 109), din Târgu Mureș, str. Primăriei, nr. 1, etaj 1.”

Pare greu de crezut ca dupa atatia ani de zile vor “remedia, propune, implica activ” in ceva bun pentru afacerile muresene, dar va puteti incerca norocul prin prezenta la intalnirea propusa. Noi credem ca este doar o oportunitate de care se foloseste pentru a epata cu noua functie si mai credem ca sursa probabila a inactivitatii in cei 17 ani se datoreaza atat sediului lipit de cel al primariei cat si relatia avuta cu primarul-inculpat. Cine se aseamana… se aduna!

MS / Foto: colaj