Are 49 de ani și lucrează la fabrica de viori din Reghin, dar la bază e cioban. Duminică, 10 decembrie, Mihai Moldovan a reușit să impresioneze juriul cu naturalețea, vocea și interpretarea sa, astfel că s-a calificat în semifinala ‘Vedeta populară’ de la TVR 1.

A fost primul concurent al serii și și-a păstrat locul în clasamentul final al ediției a opta Vedeta populară de la TVR 1. Mihai Moldovan, concurentul din Idicel Pădure, județul Mureș, s-a calificat în semifinala concursului de talente dedicat interpreților de folclor, în urma deciziei luate de juriul emisiunii format din Grigore Leșe, Mircea Dinescu, Laura Lavric, Constantin Enceanu și Elise Stan.

Un singur lucru iubește mai mult decât să fie cioban: muzica populară. Mihai Moldovan are o gospodărie făloasă, cum se spune pe la el, pe la Mureș, este însurat și are doi copii. Cântă muzică populară pentru că asta te învață oieritul: să cânți, să nu uiți și să mergi înainte. Este supărat pe oamenii din Ardeal care și-au vândut mobila veche străinilor și nu înțelege de ce oamenii își construiesc casele ca pe niște mănăstiri cu termopane. Aseară, a lăsat supărarea la o parte și a venit la Vedeta populară să cânte și să câștige un loc în semifinală. Ceea ce a și reușit. În emisiune, i-a povestit Iulianei Tudor de ce îi place mai mult oieritul decât munca la fabrica de viori din Reghin, dar și despre mioarele lui.

În concurs, Mihai Moldovan cântat o doină ciobănescă, la care s-a acompaniat singur cu fluierul și ‘Brâul din idicel’, în duet cu Maria Butilă, mândra reprezentantă a cântecului popular de pe Valea Mureșului Superior. Unul dintre momentele susținute de Mihai Moldovan pe scena Vedeta populară de la TVR 1 poate fi vizionat mai jos:

Ce trebuie să aibă un artist să ridice în picioare juriul și publicul? Când va găsi juriul Vedeta populară? Va fi evident din primul moment că un concurent poate deveni vedetă populară? Duminica viitoare, la TVR 1, Vedeta populară continuă cu ultimii șase concurenți care luptă pentru un loc în semifinală. Vedeta populară este la TVR 1, în fiecare duminică, de la ora 21.00.

Sursa:TVR / Foto: captura