Tîrgu Mureş – Strada: Ultima Redută | Utca: Utolsó Redoute

Azi ne strângem în faţă Prefecturii judeţului Mureş. Motivele? 

OUG de modificare a Codului Fiscal a fost publicata, vineri seara, in Monitorul Oficial.
Putem bloca ALDE-PSD să o pună în practică ieșind în stradă, în număr cât mai mare.
Acestea sunt cele mai recente probleme:

– Modificarea legilor Justiției. Au ședință miercuri si vor să isi rezolve problemele celor anchetați sau condamnați din partid(e) – despre care deja știm cu totii – până vin sărbătorile de iarnă.

– Naționalizarea Pilonului II de pensii. Au scăzut contribuția de la 5.1 la 3.7% iar asta înseamnă, potrivit expertilor, că tu vei avea o pensie cu 20% mai mică. Adică, o cincime din pensia ta dispare.

– Scaderea salariilor, daca patronul nu va mări salariul brut (e o vulnerabilizare a angajatului). Modificările sunt făcute cu mai puțin de 2 luni înainte, deși, legea spune clar că NU ai voie să faci modificări ale codului fiscal, cu mai puțin de 6 luni înainte, pentru a avea o predicție financiară.

Ieșirea în stradă este soluția cea mai bună pentru a opri aceste modificări propuse de un guvern iresponsabil și incapabil. Ce fac ei este un atentat la democrație. Duminică ne strângem în Piața Victoriei, pentru a spune ca ne-am săturat, a venit momentul să plecați. 

Câteva din efectele IMEDIATE ale modificarii Codului Fiscal:
– Piata a reacționat, euro sare de 4.7 lei.
– Prețul combusbilului a crescut considerabil, iar efectul o să se resimtă în toate domeniile, prețul produselor finite va crește.

Și, pentru ce toate astea, pentru ce să storci și mai mulți bani?
– Pentru a-i lasa pe corupți cu averile neatinse? (60 de milioane de euro ne datoreaza Dan Voiculescu si inca 114 Radu Mazare)
– Pentru a angaja, ilegal, firme de curierat ca să ne acorde primul ajutor in caz de nevoie? (Cazul domnului decedat la Evenimentul organizat de Ministerului Agriculturii unde, o firmă care funcționa ilegal, AMBUHELP, a trimis doi necalificați, care habar nu au sa faca manevrele cele mai simple de resuscitare).
– Oare pentru minerul rănit in accidentul din Uricani si decedat din cauza bacteriilor din spital sa fie? (Unul dintre minerii răniţi grav în urma exploziei din Mina Uricani a murit, joi dimineaţa, la Spitalul de Arşi din Capitală. Bărbatul avea arsuri pe 50% din suprafaţa corpului şi la nivelul căilor respiratorii. Și se pare că la doi ani de la tragedia din Colectiv infecţiile intraspitaliceşti continuă să facă victime.)
– Ca să acorzi pensiile speciale,bonusuri și alte venituri iraționale si nejutificate aleșilor?

Guvernarea trebuie urmărească bunăstarea cetățenilor, NU interesele proprii. Este responsabilitatea noastră, este viitorul nostru in joc, tine de fiecare dintre noi, este necesar să luăm atitudine si să nu le mai permitem să își bată joc.

Sursa: Civism Mureş / Foto: colaj / Bristena