Fiecare poveste devine o călătorie. Fiecare călătorie te poartă spre film.
Transylvania Cinema Awards pregătește planul perfect pentru o experiență cinematografică de neratat. Pe 3 și 4 noiembrie cea de-a doua ediție a festivalului internațional de film independent aduce la Cinema Arta din Tirgu Mures o selecție de povești din întreaga lume.

Propunerile din cadrul acestei ediții fac pact cu spectatorul și îl provoacă să exploreze destinații noi. Programul de festival include filme care să te poarte cât mai departe și să testeze curiozitatea. De la animație la ficțiune, de la documentar, dramă și până la music video ori film experimental – cele 10 titluri prinse în agenda TCA invită cinefilii să descopere  universul cinematografic independent.

Calupul de proiecții include filme premiate și recunoscute internațional.
Dintr-un total de peste 250 de proiecte înscrise, le-am pregătit cinefililor cele mai bune titluri, astfel încât festivalul să devină cadrul ideal în care inovația și creativitatea să se îmbine perfect. Călătorim spre film, facem salturi în timp, traversăm continente și trecem de la suspans la emoție, de la mister la uimire și multă energie frumoasă.

Cele două zile de festival vin la pachet cu proiecții de filme lungi și scurte pentru toate gusturile. Big Earth (Hotel California) poate fi descoperit vineri, 3 noiembrie, de la ora 19:00. Lungmetrajul regizat de Patrick Merz e mai mult decât ficțiune. E realitatea însăși – o poveste puternică despre o lume lipsită de prejudecăți și granițe. Lupta imigranților pentru a-și redobândi libertatea și speranța că poate exista un mâine mai bun.
Următoarele opriri sunt de făcut sâmbătă, 4 noiembrie. De la ora 19:00 se fac pregătiri pentru un maraton de scurtmetraje care acoperă serios categorii și subiecte diverse. A whole world for a little world, The wall sau Clouds sunt doar câteva dintre opțiunile ce se regăsesc pe listă. Călătoria este completată și de o proiecție specială, realizată în parteneriat cu The Monthly Film Festival  din Glasgow. De la ora 20:30 urmează o incursiune în lumea și comunicarea virtuală. #babynymph testează cauzele și efectele produse de dorința de a expune tot ceea ce trăiești. Aldo Pedrosa redă în filmul său întreaga realitate a generației Y.

Transylvania Cinema Awards este o competiție internațională care promovează filmul independent în toate formele sale, devenind o alternativă generoasă pentru toți iubitorii de film.

Accesul la eveniment este gratuit.
Filmele beneficiază exclusiv de subtitare în limba engleză.
Programul complet al evenimentului și mai multe detalii pe www.transylvania-cinema.com sau pe pagina de Facebook a festivalului.

Eveniment oferit de: Motion Music Network
Găzduit de: Cinema Arta
Partener tehnologic: istyle.ro
Sponsor principal: IPitch.tv
Parteneri media: Radio Europa FM, Mures Stiri, Aarc – All About Romanian Cinema, MovieNews.ro, CineFan Romania, Raftul cu idei, IQads, România Pozitivă, Out In Mures, VinSiEu.ro – Evenimente din Romania, Coțofana urbană, Ceasca de Cultura