Update ora 13.30: Ar trebui 61 😉 abia ce a mai cedat unul…


In sedinta de ieri a Consiliului Local Tirgu Mures, cosilierii au votat un proiect de hotarare care prevede achizitia a 60 de autobuze noi in municipiul Tirgu Mures, de catre Transport Local. Acestea vor fi cumparate in sistem leasing, prin credit de angajament in valoare de 52 de milioane de lei. 

Pana aici toate bune si frumoase, ii felicitam si ne bucuram nespus avand in vedere situatia jalnica in care se afla transportul in comun din oras, mai mult iesit din comun. Temerea noastra este cauzata de doua lucruri foarte importante, sintetizat: PRECEDENTUL NEGATIV.

In primul rand, aceasta promisiune a fost facuta de primarul-inculpat Dorin Florea si in 2016, in timpul campaniei electorale. Poze cu autobuze noi in fata primariei Tirgu Mures, zambete si declaratii pompoase, dar fara nicio masura concreta pana in acest moment, desi a trecut mai bine de un an de atunci.

In al doilea rand, vorbim de interventia pe acest subiect, in cadrul sedintei CL, a noului viceprimar S.P.. Aici putem vorbi fie de “bad luck”, fie de vorbe goale. Trebuie sa dam timpul inapoi pana in decembrie 2016 si sa ne amintim cum promitea elevilor – aproape-i certa pe cei care nu-l credeau – S.P.-ul, ca va aloca 50.000 de lei pentru fiecare unitate scolara in parte. Va puteti imagina ca acei bani nu au ajuns nici pana azi la vreo scoala, desi a trecut aproape un an.

Oricum, revenim la subiectul actual si privim lucrurile pozitiv. Sa speram ca de aceasta data se vor tine de cuvant. Acum ca hotararea a fost votata totul depinde de executia acesteia, executie care o poate face doar executivul primariei, adica ei. Deci, ramanem stabilit ca e stire pozitiva 😉 cu mentiunea ca daca pana la finele anului nu vom avea aceste 60 de autobuze noi pe traseu o sa-l “rugam public” pe viceprimar sa-si dea demisia si sa ne lase.

MS / Foto: colaj