UPDATE vineri, 29 septembrieATENTIE! Desi au fost SALTATI de politie, escrocii cu modele au REAPARUT azi! VIDEO – Filmarile sunt de azi, escrocii… de-un veac!


Am publicat in iulie si in urma cu o saptamana atrageam din nou atentia – ATENTIE! Escrocheria revine la Tirgu Mures – „Vrei sa fii fotomodel? Hai ca te fraierim noi!” – se pare ca nu a ramas fara ecou…

Poliţiştii din Mureş şi cei de la Direcţia de Operaţiuni Speciale au efectuat 6 percheziţii la persoane bănuite că ar fi obținut bani de la victime de diferite vârste, promițându-le că le vor promova pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu diverse firme de publicitate sau modelling. 7 persoane au fost conduse la audieri.

La data de 27 septembrie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Mureș au efectuat 6 percheziţii, în judeţele Mureş, Sălaj, Botoşani şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele mai multor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale, bănuite de înşelăciuni, în domeniul plasării forţei de muncă.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016-2017, reprezentanţii unei societăţi comerciale ar fi racolat mai multe victime, de diferite vârste, în centrul municipiului Târgu Mureş, promițându-le faptul că, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 2.000 de lei, urma să îi promoveze pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu diverse societăţi de publicitate sau modelling.

În fapt, în urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că aceleaşi persoane ar fi înființat în mod succesiv mai multe societăţi comerciale, care ar fi deschis puncte de lucru în toată ţara, însă nu ar fi efectuat niciodată demersuri în sensul celor promise cu ocazia încheierii contractelor.

În urma percheziţiilor, au fost ridicați 21.000 de lei, mai multe unităţi P.C., laptopuri, H.D.D.-uri, precum şi mai multe documente referitoare la contractele încheiate de către reprezentanţii societăţii comerciale. 7 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, pentru audieri.

La acţiune au participat și poliţişti de investigare a criminalității economice din judeţele Sălaj, Botoşani şi din cadrul Direcției Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, precum şi jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Tg. Mureş. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției de Operaţiuni Speciale.

IPJ Mures / Foto: colaj