UPDATE 20.09.2017 – In ultimele zile mai multe persoane au fost din nou inselate. Desi la momentul respectiv au fost amendati si au disparut pentru o vreme, se pare ca autoritatile in masura nu au observat reaparitia acestora. Rugam si persoanele mai naive sa fie putin mai atente la acest tip de inselatorie, deja arhicunoscut.

Mai multi targumureseni sunt inselati zilnic, chiar in centrul orasului, de catre o firma din Bucuresti care le promite oamenilor o cariera in modeling sau in cinematografie contra unei taxe, initial de 100 lei, dar care creste apoi considerabil. Firma respectiva are si un nume sugestiv: SC England Jobs for Romanian SRL. In Tirgu Mures, acestia actioneaza in Piata Trandafirilor Nr. 20 At. 1.

O cititoare MS, a trait pe propria piele aceasta experienta nefasta:

“Un baiat sta la usa si te convinge ca au nevoie de copii care sa apara in cataloage, apoi te duce sus unde o domisoara iti vorbeste despre faptul ca au nevoie pentru reclame in reviste sau cataloage si asa mai departe. Te convinge sa semnezi o conventie si sa platesti 100 de lei, pentru care primesti bon fiscal (vezi poza).

Cand am crezut ca s-a terminat, ne spune ca directoarea doreste sa vorbeasca cu noi, o alta femeie care stie sa vorbeasca repede si bine. Aceasta incearca sa ne convinga ca de fapt trebuie sa platim 350 euro pentru o colaborare de 1 an sau 400 pentru 2 ani, iar in urma acestora copilul o sa castige cam 300 de euro pe luna, si multe alte beneficii.

Ne-a zis ca doar numerar se poate plati si ca sunt limitate locurile, deci trebuie sa ne grabim. Atunci ne-a parut ciudat, le-am zis ca mergem sa vorbim un pic si ne intoarcem. Am cautat situl care e scris in contract www.allurephotogallery.com, dar acesta nu exista. Ne-am intors si le-am zis ca acuma stim despre ce e vorba si sa ne dea bani inapoi, dar ne-au refuzat categoric.

Am depus plangere la politie, unde ne-au spus ca banii nu avem nicio sansa sa-i recuperam, dar sa ne bucuram pentru ca sunt altii care au platit si 2000 de lei.

Deci, am pierdut banii, dar cel putin am zis ca facem ce putem sa nu cada in capcana si alte persoane. Va rog frumos sa spuneti la toata lumea sa fie atenta.”

MS