Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, a anunțat că intenţionează să interzică rudelor de gradul I (soţi şi soţii dar şi părinţi şi copii) să mai lucreze pe aceeaşi ambulanţă ori la SMURD în cadrul aceluiași echipaj.

“Motivul acestei solicitari este faptul ca de regula in cadrul acestor echipaje sunt doua sau maxim trei persoane, iar o persoana trebuie sa aiba rolul de sef al echipajului. Seful echipajului trebuie sa ia decizii care sa fie repsectate de celelalt membru fara a tine seama de alte aspecte decat cele profesionale, lucru greu de aplicat in randul membrilor unei familii fiind dificil ca o persoana aflata in astfel de situatie sa fie echidistanta. In cazul unor reclamatii sau procese, este nevoie de martori din cadrul echipajului iar sotul nu are cum sa fie martor pentru sotie sau impotriva”, a explicat Arafat, pe facebook.

Pe de alta parte, Horatiu Varga, managerul Ambulanta Samaritanus Tirgu Mures, spune ca nu a auzit o aberatie mai mare ca asta de cand au facut-o militienii pe vremea lui Ceausescu; atunci sot si sotie nu aveau voie sa lucreze in acelasi magazin. 

“Un om fără soție, fără copii, a dat un ordin prin care interzice ca eu și copilul meu sa facem parte din același echipaj pe ambulanță. Ani de zile am dus la îndeplinire mii de misiuni împreună cu copii mei in acelasi echipaj. Vine un om care habar nu are ce înseamnă familie, copii, interzice tuturor care lucrează pe ambulanțe ca echipajul sa fie format din soț-soție, sau părinte copil. Du-te mă! Du-te!” a reactionat Horatiu Varga, pe pagina proprie.

MS / Foto:colaj / Raed Arafat / Familia-Echipa Samaritanus Tirgu Mures