Avem dovada clară că Poliția Locală Mureș (PLM) se plictisește teribil, timp în care sunt plătiți din bani publici. Un nou caz de domeniul absurdului îl are ca protagonist pe șeful IPJ Mureș dar și pe Directorul Poliției Locale Mureș. Pentru că un polițist din IPJ Mureș a distribuit o postare a paginii „Polițiștii au umor” în care niște părinți își spuneau unul altuia că dacă copilului lor nu îi va plăcea cartea, îl vor face polițist local, s-a declanșat Jihadul împotriva lui.

Distribuirea caricaturii prezentata in imaginea de coperta, care se pare ca a fost urmărită de localii târgmureșeni, a fost raportată de îndată șefului lor (credem că au menționată în raportul de activitate ca realizare).  Trecând peste faptul că localii petrec timpul pe facebook în timpul serviciului și mergând cu pâra la șeful lor, pe banii publici ai dumneavoastră, mai grav este că inspectorul șef, cms. șef Bâltag Dumitru, a dispus, cu multă supoșenie și seriozitate, ca polițistul care a distribuit această poză a unei pagini care este cât se poate de explicită, și care mai conține și cuvântul „umor”, să fie cercetat disciplinar.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că un ofițer de la control intern, cu multe steluțe pe umăr, plătit cu zeci de mii de lei pe lună, a „verificat” timp de mai multe zile sesizarea primită de la PLM și a constatat că există o abatere. Și anume „comportamentul virtual” al polițistului nostru.

Dosarul de cercetare disciplinară cu mai multe pagini decât un dosar penal a ajuns în fața lui Bâltag, care, folosindu-și inteligența și experiența profesională impresionantă, a concluzionat: „…polițistul local poate fi orice om redus intelectual”. Stați așa, să nu credeți că această concluzie a fost în favoarea polițistului rutier. Pe baza aprecierii personale, neînsușite de membrul nostru, inspectorul șef a stabilit că poza respectivă asta îi inspiră lui și astfel, comportamentul virtual al colegului nostru a adus un prejudiciu de imagine autorității Poliției LOCAle.

Sursa:sindicateuropol.ro / Citeste mai mult. / Foto cop: colaj imagini