Locuinţa primarului comunei Iclănzel, Ionuţ Ciprian Sand, şi a contabilei Primăriei au fost percheziţionate luni în cadrul acţiunii derulate pe raza judeţelor Mureş şi Olt, într-un dosar de corupţie.

Primarul PSD-ist, Ionuţ Ciprian Sand, a declarat că a fost întrebat de procuror şi ofiţerii DGA dacă deţine acasă documente referitoare la o serie de achiziţii publice, însă nu i s-a spus despre ce anume este vorba.

‘Au percheziţionat locuinţa mea şi a contabilei. Ştiu doar că este vorba despre ceva contracte de achiziţii, însă nu mi s-a spus despre care anume. Eu bănuiesc că este vorba despre contracte semnate în mare parte de mine, dar şi de către fostul primar. Mai multe nu mi s-au spus. De la Primărie au ridicat o serie de documente şi dosare cu privire la lucrări aflate în execuţie’, a afirmat Ionuţ Ciprian Sand.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie remis AGERPRES, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mureş, efectuează luni nouă percheziţii pe raza judeţelor Mureş şi Olt, într-un dosar de corupţie.

Direcţia Generală Anticorupţie a precizat că percheziţiile în cauză se desfăşoară pentru alcătuirea materialului probator într-un dosar penal privind fapte de corupţie săvârşite de funcţionari ai Primăriei Iclănzel, judeţul Mureş.

Comunicatul precizează că la activităţi participă ofiţeri D.G.A. din cadrul Serviciilor Judeţene Alba, Olt, Sibiu, precum şi lucrători ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş – SICE şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.

Sursa:agerpres.ro / Foto:stiripesurse.ro / colaj imagini