O societate comercială din Târgu Mureş a anunţat, luni, că a declarat toleranţă zero faţă de violenţa în familie, după ce patru femei din judeţul Mureş au fost ucise de către partenerii de viaţă de la începutul anului, iar în acest scop a postat pe site o fundă albă şi a decis să finanţeze un proiect în acest sens.

‘Proiectul vine în contextul în care în judeţul Mureş au avut loc mai multe cazuri grave de violenţă încheiate cu decesul victimelor. Fomco Group devine prima companie care declară zero toleranţă în abordarea violenţei în familie prin marcarea site-urilor Grupului Fomco cu o fundă albă şi mesajul ‘Zero toleranţă faţă de violenţa în familie’. Invităm de asemenea cât mai multe companii mureşene să adopte această declaraţie de principii. Valoarea totală a investiţiei este de 12.000 de lei, în care nu sunt incluse donaţiile de bunuri”, a declarat luni, pentru AGERPRES, Cătălin Hegheş, PR manager al companiei. El a adăugat că din această sumă jumătate va fi asigurată de către această societate privată.

Compania mureşeană, în parteneriat cu Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii (IESSR) şi Ambulanţa Samaritanus, au demarat luni proiectul ‘Zero toleranţă faţă de violenţa în familie!’, iar cu această ocazie au lansat şi o colectă publică de fonduri necesare protejării victimelor violenţei domestice.

Acest proiect va avea trei componente, o campanie de conştientizare a efectelor violenţei în familie, dotarea Centrului de primire în regim de urgenţă a victimelor violenţei în familie din Târgu Mureş şi colectarea de bunuri utile adăpostului deţinut de IEESR, donate de angajaţii companiei.

Sursa:agerpres.ro