Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru furt calificat şi urmează să fie propuşi pentru arestare preventivă după ce, luni, poliţiştii din Mureş au efectuat nouă percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi sustras un seif cu 40.000 lei dintr-un club din Târgu Mureş.

Anchetatorii susţin că, în noaptea de 19 spre 20 martie 2017, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 20 de ani, toţi din comuna Sînpaul, ar fi pătruns în interiorul unui club din Târgu Mureş, prin spargerea geamului şi a uşii de acces, de unde ar fi sustras un seif în care ar fi fost 40.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat bunuri şi obiecte care ar fi fost folosite la comiterea faptei, precum şi bunuri care ar fi fost cumpărate cu banii proveniţi din furt. Este vorba de un ATV, un televizor, săbii, topoare, haine şi articole vestimentare, se arată într-un comunicat de presă, remis, marţi, AGERPRES, de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii au găsit doar 4.500 de lei, bani pe care i-au indisponibilizat.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.

La acţiune au participat şi poliţişti ai Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice, ai Serviciului Criminalistic, ai Secţiei de Poliţie Rurală Ungheni şi luptători ai Serviciului pentru acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, precum şi jandarmi.

Sursa:agerpres.ro / Foto:bzi.ro