Primăriile care s-au implicat activ în campania națională “Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci” derulată de Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și au dat dovadă de inițiative pline de originalitate, au fost recompensate cu premii pe măsură. Din cele peste 50 de autorități locale participante în proiect, finaliștii care s-au remarcat printr-o activitate deosebită au fost: Primăria Municipiului Fălticeni, județul Suceava (locul I), Primăria Răucești, județul Neamț (locul II) și Primăriile Iernut, județul Mureș și Panciu, județul Vrancea (locul al III-lea).


Câștigătorii au primit dotări constând în echipamente electronice: calculatoare, ecrane de proiecție și videoproiector, televizoare, mașini de spălat, scaune, jocuri, aparatură medicală și alte produse necesare de care vor beneficia câteva școli și grădinițe, spitale și primării care au contribuit la succesul proiectului, valoarea totală a premiilor oferite fiind de peste 7000 de euro.

“La momentul lansării acestei campanii, ne-am propus să stimulăm autoritățile publice în vederea asumării obligațiilor privind conservarea, protecția și îmbunătățirea calității mediului și sănătății umane prin implicarea în organizarea punctelor de colectare a deșeurilor, precum și întărirea parteneriatului dintre autoritățile publice și schemele de răspundere extinsă a producătorilor. Deși rata de implicare nu a fost atât de mare pe cât ne-am fi dorit, este un punct de plecare bun pentru o colaborare pe termen lung cu cât mai multe primării pe care le invităm să se alăture demersurilor noastre. Mai mult decât atât însă, cea mai mare satisfacție este legată de faptul că am putut să oferim un moment de bucurie membrilor comunităților câștigătoare prin produsele de care aveau atât de mare nevoie,’ au declarat reprezentanții Asociației SNRB.

Sursa:agerpres.ro