Muresul Civic: Ne vedem duminica in Piata Teatrului, de la ora 16:30, da? Eveniment aici.

Idei de mesaje pentru pancarte: “Freedom for Educatie”, “Solidarity with the CEU” , “Targu-Mures stands with CEU”  “Solidaritate cu UCE”

Dragi romani si maghiari din Targu-Mures, duminica, 2 aprilie, clujenii si-au aratat solidaritatea prin mesaje fata de Universitatea Central Europeana din Budapesta pe care premierul Viktor Orban doreste s-o inchida.
Haideti sa fim si noi alaturi de cei de la Budapesta si sa ne intalnim fara a scanda si a striga.Sa venim fiecare cu pancarte pe care sa scrie fie in limba romana, fie in limba maghiara, in engleza sau de ce nu, biling ( romana si maghiara) in semn de sustinere.
Sa nu uitam romani si maghiari ca in ianuarie si februarie am fost uniti si impotriva guvernantilor si parlamentarilor corupti 🙂

Parlamentul de la Budapesta a votat, cu o larga majoritate, o lege care pune in pericol existenta Central European University (Universitatea Central Europeana) in ciuda sustinerii internationale de care se bucura institutia si in ciuda protestelor la care au participat zeci de mii de oameni. E un atac la adresa autonomiei universitare.

STIATI CA… la inceput s-a dorit infiintarea Universitatii Central Europene (UCE) in Romania ?
Se intampla in 1990 dar Petre Roman, prim-ministrul Romaniei pe atunci, s-a opus acestui proiect al unei universitati internationale care sa fie bazata la Timisoara (locul unde a inceput Revolutia romana si este un spatiu multicultural in care romanii ,ungurii, sarbii, evreii, germanii traiesc in pace). Petre Roman a gasit motivul ca o universitate internationala la Timisoara ar fi afectat identitatea nationala.

Sursa: Preluare Grupul si pagina Muresul Civic