În data de 07 aprilie 2017, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș a organizat Bursa generală a locurilor de muncă, care s-a desfășurat în următoarele locații: la Centrul Cultural ‘Mihai Eminescu’ – Tg. Mureș, la Casa de Cultură a Tineretului George Enescu – Reghin, la Hotel Korona – Sighișoara și la sediile Punctelor de lucru Luduș, Târnăveni și Sovata.

Pentru participare la bursa au fost contactați 1200 angajatori posibili ofertanți de locuri de muncă și au participat 91, din care la: Târgu Mureș — 32, Reghin — 17, Sighișoara—15, Târnăveni — 13, Luduș — 10, și Sovata—4.

Oferta angajatorilor a fost de 1158 locuri de muncă, în următoarele meserii: lucrător comercial, ospătar, șofer tir, bucătar, lucrător în alimentație publică, confecționer asamblor articole textile, muncitor cablaje, turnător produse ceramice, operator CNC, muncitor necalificat, muncitor necalificat la montarea și asamblarea pieselor, supraveghetor hotwel etc, iar pentru persoane cu studii superioare: inginer producție, inginer proiectare, inginer topograf, manager vânzări, economist, subinginer automatizari; specialist resusrse umane, administrator hotel, psiholog, etc.

La bursă au participat 1590 persoane, din care 529 șomeri au fost selectați în vederea încadrării în muncă.

64 persoane au fost angajate pe loc, dintre acestea 9 fiind persoane cu studii superioare.

Comunicat de presă – AJOFM Mureș