Stiati ca primaria Tirgu Mures dispune de un buget anual de aproape 100.000.000 de euro?

Cat se face pentru oras si cat pentru anumite interese, vedem usor daca ne uitam cum ramanem in urma fata de celalalte orase din Transilvania.

Din bugetul total aproape 40.000.000 de euro reprezinta cheltuieli de personal; daca v-ati intrebat vreodata de ce trebuie sa va plimbati pe la atatea ghisee sau birouri – cu sute de angajati care-ti fac de fiecare data copie dupa buletin (credem ca exista sute de milioane de asemenea copii indosariate) -, pentru a-ti rezolva o singura problema!

Circa 2 milioane de euro merg la PLM (politia locala mures); daca v-ati intrebat vreodata cu cat sunt platiti “agentii electorali” condusi de un fost securist pensionat fortat pentru “buna purtare”, actual sovin recunoscut si dovedit.

Aproape 3.000.000 de euro au destinatia cheltuieli de personal autoritati executive; ce sa facem daca nu ne-am nascut toti in executiv sau sub comanda acestora 😉

O jumatate de million de euro merg la personalul din categoria Serviciul Public Utilitati Municipiul Tirgu Mures;  o parte la chelnerii de la Casa de oaspeti din Vikend, restaurantul si hotelul din Casa Tineretului, adica la afaceri “de stat” asupra carora vom reveni cu amanunte.

Tot in jur de 500.000 de euro merg la administratia domeniului public; daca v-ati intrebat vreodata de ce avem atatea pavaje, probabil cate un piscot pentru fiecare angajat 😉

In timp ce pentru plata ingrijitorilor persoanelor in varsta se propun alocarea a o suta de mii de euro.

Diferenta merge, in mare parte, la personalul din invatamant, lucru normal si necesar! Daca erau si ei educati la timp nu aveam o asemenea propunere de buget.

Concluzie: Pentru ca suntem siguri ca nu vor aloca timp sa citeasca zecile de pagini care alcatuiesc propunerea de Buget 2017, vom publica noi extrase pana la momentul votului in CL, in speranta ca vor vedea toti consilierii locali si vor vota in cunostinta de cauza.

Aveti aici fotocopie din propunerea lor – Buget 2017. Sumele din tabel sunt exprimate in lei.