In Sighisoara – vineri, 24 martie, orele 11.00 in centrul orasului.

In Tirgu Mures – sambata, 25 martie, orele 12.00 in Piata Teatrului. Eveniment aici.

Marșul pentru viață este la a VII-a ediție națională. Tema „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” oferă posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.

Prin Marșul pentru viață nu se promoveaza interzicerea legală a avortului și nici un fel de violență împotriva femeii, ci conștientizarea societății și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea.

România ocupă locul a doilea în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală (Rusia este pe locul întâi): 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958–iunie 2016, față de o  populație de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016.

În condițiile în care civilizația tradițională și spiritualitatea românească nu au valorizat avortul, numărul uriaș de avorturi este cauzat de ignorarea problematicii crizei de sarcină și de existența unei mentalități publice pro-avort, ambele cu rădăcini în perioada și în ideologia comunistă.

Sursa:marsulpentruviata.ro