Senatorul Cristian Chirteş, care este şi membru al Comisiei Naţionale de organizare a acestui Congres al liberalilor, a anunţat, sâmbătă, că va candida la conducerea PNL Mureş, care acum are o structură de conducere interimară.
“Dacă ne referim la judeţul Mureş trebuie să pornim de la o realitate, de la o analiză pe care trebuie să o acceptăm. Noi am pierdut alegerile parlamentare, am pierdut mai mult de jumătate din mureşenii care ne-au votat la alegerile locale. Dacă la locale am fost votaţi de peste 52.000 de mureşeni, la alegerile parlamentare doar 26.000 de mureşeni ne-au mai acordat votul şi încrederea. Analiza va trebui să o facem pe fiecare organizaţie în parte şi cred că unul din motivele pentru care s-au pierdut aceste alegeri la nivelul judeţului Mureş, a fost o lipsă de organizare şi procesul de fuziune care nu a funcţionat în fiecare organizaţie locală. Avem organizaţii locale în peste 80 de localităţi, însă cred că nu ne-am adresat suficient organizaţiilor locale. (…) Va fi o perioadă de campanie electorală internă, sper că vom da un mesaj de unitate, indiferent de la ce partid au provenit”, a declarat Cristian Chirteş.
El a subliniat că la nivelul PNL Mureş va fi o competiţie şi nu o luptă, aşa cum mulţi aşteaptă, şi că va face echipă cu toţi membrii liberali, întrucât “ideea de unitate şi de echipă trebuie să caracterizeze aceste alegeri”.

Sursa:agerpres.ro