Am atras atentia in nenumarate articole cu privire la faptul ca municipalitatea are obligatia prin lege sa asigure conditii pentru desfasurarea actului didactic in conditii normale. Adica trebuie sa intretina cladirile scolilor, sa asigure material didactic etc. Toate aceste lucruri se fac cu bani de la buget. Au promis, au votat, dar nu i-au dat nici pana azi! Aici puteti vedea articolul in care descriem cum au votat “mincinos” acordarea a 50.000 lei pentru fiecare unitate scolara https://goo.gl/xZDHvo

Primim de la cititori pozele atasate. Parintii sunt revoltati – pe buna dreptate – de situatia in care se afla scolile in care trebuie sa invete copiii lor, copii care nu au avut “sansa” sa invete la una din scolile putin mai aranjate, in care probabil invata copii care au parinti cu mai multa influenta. Nu este posibil ca in anul de gratie 2017 sa avem elevi care sunt obligati sa isi desfasoare activitatea in asemenea mocirla! Aici puteti vedea propunerea noastra pentru invatamant la nivel de an 2017 https://goo.gl/pY6Qwq

Toate aceste lucruri se intampla din cauza organizarii “preferentiale” a celor care reprezinta parintii elevilor in raport cu factorul decizional. Ne referim la conducerea fiecarei unitati de invatamant, in care este obligatoriu sa existe reprezentare din partea parintilor. Sa luam exemplu concret Colegiul Papiu, unde nu exista de fapt comitet de parinti. Au infiintat un ONG privat (vezi poze atasate), iar acesta si-a arogat dreptul de a reprezenta parintii fara sa aiba acest drept prin lege, deoarece statutul spune foarte clar ca nu reprezinta parintii din comitetele de parinti pe scoala. In realitate, desi obligatorie, nici nu a existat sedinta cu parintii pe scoala de ani de zile.

Tot acest ONG isi propune sa legalizeze mita si cadourile. In urma cu cativa ani mai multi parinti au spus STOP cadourilor in valoare de mii de euro care se dadeau cadrelor didactice “in semn de multumire” la final de ciclu scolar. Exista o cutuma in Papiu conform careia toti elevii claselor a XII-a plateau – pe langa masa profesorilor de la banchet si a ecranului gigant de la festivitate, inchiriat din aroganta fostei amante (actuala sotie) a fostului vesnic-sef de la Inspectoratul Scolar Mures -, aproximativ 200 euro x peste 200 elevi = 40.000 de euro, suma care se folosea pentru cumpararea de cadouri si pentru protocolul de la Bacalaureat. Conducerea suparata rau ca le-a picat afacerea anunta, in nebunia lor, ca anuleaza festivitatea de incheiere a anului scolar. Bineinteles ca, acest lucru fiind ilegal, au renuntat, dar si-au facut ONG, sa nu mai depinda in viitor de parerea parintilor!

Prin asemenea “smecherii” directorii NUMITI politic isi pot desfasura activitatea cu unanimitate de voturi si se ajunge astfel la situatia dezastruoasa in care se afla multe unitati de invatamant din Mures.

NU VREM SA NE BAGAM IN “MOCIRLA” VOASTRA, DAR NICI NU VA PERMITEM SA NE BAGATI VOI COPIII NOSTRI IN EA!

#MuresStiri #mures #TirguMures #Marosvasarhely #TarguMures #RO #romania #Ardeal #share

#liceu #liceuMures #liceulPapiu #ColegiulPapiu #ColegiulPapiuIlarian #papiu #educatie