Peste 60 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au desfășurat marți dimineața, 1 octombrie, pe raza județului Mureș, activități specifice pentru asigurarea și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

În cadrul acțiunii, au participat polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, economic, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistic, dar și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș și Grupării de Jandarmi Mobile.

„La aceste activități au fost avute în vedere verificarea modului de desfășurărare a activităților comerciale, verificarea deținătorilor legali de arme și muniții letale cu privire la condițiile de păstrare și asigurării a securității armelor deținute, depistarea persoanelor care transportă material lemnos fără documente de proveniență, depistarea conducătorilor auto care încalcă normele în vigoare privind circulația pe drumurile publice, în special a celor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Astfel, au fost verificate 55 de autovehicule și aplicate 11 sancțiuni contravenționale la regimul circulației. Polițiștii au reținut două certificate de înmatriculare și legitimat 68 de persoane. Patru deținători de arme au fost verificați, fără a fi constatate nereguli”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Foto: caracter informativ