O femeie a fost ucisă de soţul ei, la patru luni de când o instanţă de judecată i-a respins cererea de a emite un nou ordin de protecţie împotriva bărbatului. Asta în ciuda faptului că bărbatul îl încălcase pe cel precedent şi încă îşi ameninţa soţia.

Judecătorul din Reghin a respins cererea femeii pentru un al doilea ordin de protecţie, deşi femeia era îngrozită şi se temea că bărbatul i-ar putea deveni călău. El a considerat că violențele ocazionale, săvârșite doar atunci când bărbatul se află sub influența alcoolului, nu sunt suficiente pentru emiterea unui ordin de protecție.

În plus, deși a mai fost emis un astfel de ordin în trecut, în urma unui alt episod de violență, magistratul a decis că nu e cazul ca acesta să fie prelungit, având în vedere că cel vechi nu a fost încălcat. În luna februarie femeia, mama a trei copii, a cerut emiterea acelui ordin pentru că se simțea în pericol și chiar fusese bruscată de bărbat la ultima vizită. În ordinul de motivare scrie că „existenţa unei stări tensionate între părţi nu reprezintă în sine un motiv întemeiat pentru a dispune emiterea unui ordin de protecţie, care de cele mai multe ori este solicitat nejustificat”. Patru luni mai târziu, femeia avea să piară în mâinile fostului soţ.

Judecătorul i-a respins femeii cererea de ordin la data de 16 februarie: „Respinge, ca neîntemeiată, cererea privind emiterea unui nou ordin de protecţie, formulată de reclamanta P. Alina Viorica, în contradictoriu cu pârâtul P. Ioan Daniel”.

Săptămâna trecută, temerile femeii s-au adeverit, iar bărbatul a bătut-o până a lăsat-o fără suflare.

Individul a fost arestat preventiv și este cercetat pentru violență în familie sub forma omorului. Trei copii au rămas fără mamă.

Sursa: observatornews.ro / Foto: caracter informativ