Sancy, voluntar în programul „Salvator din pasiune” din anul 2022, a demonstrat un curaj extraordinar și o compasiune profundă, salvând o viață în urma unui accident rutier grav.

„Sancy se afla în drum spre casă când a observat un autoturism răsturnat pe marginea drumului între localitățile Magherani și Sărățeni. Fără ezitare, a oprit mașina și a coborât, condus de un instinct uman primordial: nevoia de a ajuta.

Nu era un pompier profesionist, ci un simplu voluntar, dar inima sa bate cu ardoarea unui salvator. Cu mâinile tremurânde de adrenalină, dar cu o voință de fier, Sancy a reușit să evacueze victima din autoturismul distrus.

Nu a ezitat să acorde primul ajutor, aplicând cunoștințele dobândite la cursurile de specializare din cadrul programului “Salvator din pasiune”. Până la sosirea echipajelor de urgență, Sancy a stat lângă victimă, oferindu-i sprijin și încurajare. Curajul și profesionalismul său au contribuit decisiv la salvarea vieții omului aflat în pericol.

Gestul lui Sancy nu a fost doar o acțiune salvatoare, ci o lecție de viață pentru noi toți. Ne-a demonstrat că oricine poate fi un erou, indiferent de statutul social sau de profesie. Trebuie doar să avem curajul de a acționa, de a nu trece nepăsători pe lângă suferință. Sancy ești un model de bunătate și compasiune, îți mulțumim pentru asta!”, a fost mesajul reprezentanților ISU Mureș adresat salvatorului mureșean.

Foto: ISU Mureș