“Adrian, Ovidiu, Alexandru și Diana, îngerii salvatori ai unui biciclist aflat în stop cardio-respirator!

Echipajul SMURD B2 din cadrul ISU Mureș a demonstrat un nivel remarcabil de profesionalism și dedicare ieri, reușind să resusciteze cu succes un biciclist care a suferit un stop cardio-respirator (SCR) după o cădere.

Echipajul de prim ajutor a sosit imediat la locul incidentului și a inițiat manevrele salvatoare. Intervenția promptă și eficientă a fost esențială pentru a-i salva viața biciclistului. După 12 minute de eforturi susținute, pacientul a fost stabilizat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Acest eveniment subliniază încă o dată rolul vital pe care sistemul integrat de urgență îl are în salvarea vieților omenești. Medici, asistenți, pompieri, paramedici, piloți, ambulanțieri, voluntari intervin zilnic în situații de urgență, oferind asistență medicală de calitate și contribuind semnificativ la bunăstarea comunităților.

Vă mulțumim, dragi salvatori pentru dăruirea cu care ați ales să vă faceți meseria!” – a relatat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, pe pagina de Facebook a instituției.

Foto: Fb Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă