Spitalul Oncologic de la Târgu Mureș va deveni funcțional de luna viitoare. Clădirea are 5 niveluri și o suprafață totală de aproape 11.000 de metri pătrați.

Ambulatoriul integrat va funcționa cu 18 specialități medicale, printre care Oncologie, Cardiologie, Pneumologie, ORL, Hematologie, Chirurgie, Neurologie și Alergologie, serviciile urmând să fie decontate de CJAS.

De asemenea, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală este dotat cu aparatură de ultimă generație.

Pacienții din Mureș, și nu numai, vor beneficia de diagnosticul precis al cancerului prin intermediul unui echipament PET-CT pentru tomografie cu emisie de pozitroni combinată cu computer tomograf.

Unitatea are 77 de paturi pentru spitalizarea de zi și 39 de paturi pentru spitalizarea continuă. În viitor va fi construit un nou corp de clădire pentru săli de operație.

Etapa de dotare cu aparatură și echipamente medicale este finalizată, iar acum se fac angajări de personal medical și administrativ pentru deschiderea activității. Dacă pentru început vor lucra 60 de specialiști în Spitalul de Oncologie, numărul acestora va ajunge la 250.

Sursa: radiomures.ro / Foto: Fb Spitalul Oncologic Medex Targu Mures