Un bărbat de 37 de ani din Târgu Mureș a fost reținut și ulterior arestat preventiv pentru trei infracțiuni, după ce a fost oprit de poliție în timpul unui control de trafic în orașul Luduș.

Bărbatul a fost oprit de polițiști, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Mai din orașul Luduș, luni,13 mai, în jurul orei 01.40.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La testarea alcoolscopică, rezultatul testului de respirație a indicat o concentrație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice, necesare stabilirii alcoolemiei în sânge.Tot la unitatea medicală, acesta a fost testat cu privire la posibila prezență a substanțelor cu efect psihoactiv, rezultatul fiind pozitiv, în continuare fiind prelevate mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a consumului de substanțe interzise.

În urma controlului autoturismului și a bagajelor la momentul opririi în trafic, polițiștii au identificat o cutie de mici dimensiuni cu pastile, 5 țiple de mici dimensiuni tip ,,zip-lock”, dintre care una conținând o substanță sub formă de cristal, precum și 2 bancnote rulate. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. La aceeași dată și în baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea bărbatului de 37 de ani, pentru 24 de ore, potrivit informațiilor furnizate de IPJ Mureș.

În cursul acestei zile, Judecătoria Luduș a admis propunerea unității de parchet și a emis pe numele său mandatul de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Foto: caracter informativ