A fost alertă, miercuri seara, în Târgu Mureș după ce doi urși au apărut pe Platoul Cornești, o zonă de agrement amenajată în pădure.

Locul este intens frecventat de localnici pentru plimbări, mici gustări de la tonete, ori sport în aer liber.

Oamenii au sunat îngrijorați la 112, iar în scurtă vreme jandarmii au îndepărtat sălbăticiunile. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă se vede cum unul dintre urși apare în fugă în spatele unui cuplu care se plimbă și la câțiva metri de pista de alergare unde se antrenau mai mulți sportivi.

Animalul traversează aleea fără a-i ataca pe cei din jur. În alte imagini surprinse de un trecător se vede cum aseară un alt urs, probabil atras de miros, își face plimbarea printre tonetele comercianților.

Cum au fost mai multe apeluri la 112, autoritățile au lansat un mesaj Ro-Alert. Jandarmii au patrulat minute în șir cu sirenele pornite pentru ca urșii să se retragă în pădure.

În zonă este amenajat și un teren de joacă pentru copii, așa că autoritățile locale au decis să monteze indicatoare de avertizare și le recomandă oamenilor să evite plimbările pe platoul Cornești, după lăsarea întunericului.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: captură video