Poliția municipiului Reghin a fost sesizată, miercuri, 8 mai, cu privire la faptul că s-a găsit, pe malul râului Mureș, un câine fără viață, spânzurat de un copac de pe albia râului. Autoritățile au constatat că acel cadavru zace spânzurat de mai multe zile.

„La data de 8 mai 2024, în jurul orei 18:30, Poliția municipiului Reghin a fost sesizată, de către un bărbat, cu privire la faptul că, pe albia râului Mureș, se află un câine spânzurat. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, însoțiți de polițiști ai Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Reghin și criminalist, pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt și a împrejurărilor în care a avut loc acest eveniment”, transmite biroul de presă IPJ Mureș.

Din primele verificări a rezultat faptul că exemplarul canin este decedat de mai multe zile, fiind de rasă comună și nemicrocipat. De asemenea, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, cauză aflată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin.

Poliția continuă cercetările pentru a identifica autorul sau autorii faptei și pentru a-i trage la răspundere.

Foto: caracter informativ