În prezent, la majoritatea carmangeriilor din municipiu, un kilogram de carne de miel luată de pe carcasa posterioară sau anterioară costă în jur de 55 de lei, pe când cotletul de oaie costă 35, iar pastrama de oaie aproape că și-a dublat prețul față de cel de anul trecut, astfel un kilogram costând, în medie 75-80 de lei.

Carnea de miel a început să apară și în marile lanțuri de supermaketuri. Sfertul de miel posterior cu cap costă 56 de lei kilogramul, același preț și pentru sfertul anterior de miel. Dacă vorbim de organe, prețul pentru un kilogram este de 57 de lei, iar drobul deja ambalat se vinde cu 34 de lei.

Foarte mulți târgumureșeni se vor orienta însă înspre achiziționarea de carne de miel direct de la crescători, așa cum o fac de ani de zile.

În cele mai multe zone rurale ale județului Mureș, crescătorii de miei vând kilogramul la prețuri avantajoase, precum 40 de lei pentru carnea de miel tăiat și 25 de lei/kg pentru cel viu.

Inspectorii sanitar-veterinari îndeamnă populația să cumpere carne și alte produse alimentare doar din locuri care sunt verificate și unde proveniența acestora este verificată.

Foto: caracter informativ