Polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Sighișoara au depistat în trafic și reținut pentru 24 de ore un bărbat de 28 de ani, din județul Constanța, pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, fără permis și uz de fals.

„Polițiștii l-au depistat pe cel în cauză la data de 13 aprilie a.c., în timp ce conducea un autoturism în municipiul Sighișoara.

La controlul documentelor, bărbatul a prezentat un permis de conducere susceptibil a fi fals. Verificările efectuate de polițiști în bazele de date au indicat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării sale cu aparatele din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

De asemenea, cu ocazia controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit 2 cutii de mici dimensiuni, una conținând materie vegetală și alta conținând pastile. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și stabilirii cu exactitate a naturii lor.

În baza probatoriului administrat, bărbatul de 28 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența substanțelor psihoactive, conducere fără permis și uz de fals” – a informat IPJ Mureș.

Foto: IPJ Mureș