Este anchetă la un liceu din Sighișoara, după ce un elev din clasa a IX-a a fost lovit în timpul programului de școală, înaintea orei de sport.

Niciun profesor nu era de față, dar există o înregistrare a camerelor de supraveghere. Băiatul a fost rănit grav la picior și are nevoie de o intervenție chirurgicală. Părinții au făcut și o plângere la Poliție.

Liceul din Sighișoara are clădirea principală în Cetatea Medievală, dar pentru ora de sport, elevii trebuie să meargă pe jos aproape un kilometru până la sală.

În înregistrarea făcută de camerele de supraveghere se vede cum adolescenții sunt pe stradă, iar, la un moment dat, unul dintre ei îl lovește cu piciorul pe un coleg care cade pe asfalt.

Rezi Jozsef, tatăl elevului: “Ies în stradă că nu vine profesoara. Un coleg îl urmărește, îl fixează, își pregătește lovitura, copilul cade ca și secerat. Nefiind profesor, nu a avut nimeni cine să îi acorde primul ajutor. Abia după 25 de minute apare profesoara”.

Rezi Jozsef, tatăl elevului lovit: “Eu am fost anunțat de băiat: «Hai, tată, repede, că am piciorul rupt»”.

De la spitalul din Sighișoara, adolescentul a fost transferat la Târgu Mureș. Între timp, a fost deschisă o anchetă și in liceu.

Ovidiu Mălăncrăvean , director Liceul Joseph Haltrich, Sighișoara: “Din păcate, nu putem construi o sală de sport, în cetate așa ceva nu se poate. Acum sala de sport este un pic mai departe, dar conform regulamentului școlar, copiii trebuie să plece în grup acolo, au și traseul bine stabilit și să parcurgă același traseu tot în grup. Așa prevede regulamentul extern. În timpul deplasărilor nu sunt supravegheați de profesor”.

Părinții au sesizat și Poliția.

„La data de 9 aprilie a.c., Poliția municipiului Sighișoara a fost sesizată cu privire la faptul că, în timpul orei de sport de la o unitate de învățământ din Sighișoara, un elev de 15 ani ar fi căzut, fiind transportat la o unitate medicală pentru îngrijiri de specialitate. Din cercetările efectuate a reieșit faptul că tânărul ar fi căzut, după ce un alt elev, tot de 15 ani, i-ar fi pus piedică”, transmite biroul de presă al IPJ Mureș.

Alexandra Luca, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș: “Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”.

Medicii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgență Târgu Mureș, secția Ortopedie pediatrică, au transmis că elevul are fractură de rotulă și că urmează să fie operat.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: captură video