Natura face spectacol în Mureş. La Sânpetru de Câmpie, zeci de mii de bujori galbeni au înflorit pe dealurile din împrejurimi. Localnicii, mândri de bogăţia naturală, își doresc ca zona să devină rezervație naturală.

Bujorii galbeni de stepă înfloresc an de an înaintea Paştelui pe 20 de hectare de teren şi pot fi admirați timp de o lună.

Deşi seamănă cu bujorii, cele două specii nu sunt înrudite, susţin biologii. În plus, roşcuţa, aşa cum mai e cunoscut bujorul galben, este o plantă otrăvitoare care creşte doar pe pajiştile din zona de câmpie din Transilvania.

“Pajiştile stepice reprezintă o valoare naturală deosebită în ţara noastră. Aceste pajişti găzduiesc în afară roşcuţei, o serie de specii cu răspândire continentală, adică specii specifice stepelor asiatice, astfel sunt habitate protejate”, spune Havadtői Krisztina, biolog, Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii.

Autoritățile locale își doresc ca zona să devină rezervație naturală, după modelul rezervației de bujori Zau de Câmpie, care a fost declarată arie protejată în anul 2000.

Sursa: observatornews.ro / Foto: FB Sânpetru De Câmpie Renaște