În anul centenarului său, Institutul Francez din România organizează cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ ce se va desfășura în perioada 21-31 martie la București și în alte 12 orașe din țară.

La Târgu Mureș evenimentul are loc între 28-31 martie, la Muzeul Județean Mureș – Secţia de Istorie (Cetate), Sala Multimedia.

Tema generală a festivalului în acest an este Vertiges – vertijul și variațiile sale în cinema.

Organizatorul local este Muzeul Județean Mureș, cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureș.

Programul Festivalului Filmului Francez la Tâgu Mureș – Muzeul Județean Mureș din Cetatea Târgu Mureș, Secția de Istorie, Sala Multimedia, str. Avram Iancu nr. 2.

Joi, 28 martie / 19h00 / PANORAMA
UNE ANNÉE DIFFICILE / UN AN DIFICIL
Olivier Nakache, Eric Toledano
(1h58)
Albert și Bruno sunt într-o situație dificilă: consumatori compulsivi, îngropați în datorii, ei supraviețuiesc cu greu între mici escrocherii și o viață personală în derivă. În incursiunea lor în societatea civilă, la care aderă doar pentru a supraviețui, vor întâlni un grup de tineri activiști de mediu, motivați de justiția socială și eco-responsabilitate.
Gen: Comedie

Vineri, 29 martie / 19h00 / MAUVAIS GENRES
VINCENT DOIT MOURIR / SĂ MOARĂ VINCENT!
Stéphan Castang
(1h48) +15
Vincent este atacat, din senin, de mai multe ori și fără motiv de oameni care încearcă să-l omoare. Existența lui este dacă peste cap, iar atunci când fenomenul se agravează, el nu mai are de ales: trebuie să fugă și să-și schimbe modul de viață…
Gen: Dramă / Thriller

Sâmbătă, 30 martie / 19h00 / PANORAMA
LE LIVRE DES SOLUTIONS / CARTEA CU SOLUȚII
Michel Gondry
(1h42)
Marc, un regizor bipolar și paranoic, fuge cu materialul filmat și cu echipa de producție într-o casă la țară, pentru a-și termina filmul așa cum își dorește el, nu cum vor producătorii. Ajunși acolo, membrii echipei devin ostatici ai schimbărilor de dispoziție maniacale ale regizorului, care creează diversiuni și impasuri nesfârșite, la granița dintre comic și psihoză.
Gen: Comedie

Duminică, 31 martie / 19h00 / PANORAMA
CHRONIQUE D’UNE LIAISON PASSAGÈRE / CRONICA UNEI RELAȚII EFEMERE
Emmanuel Mouret
(1h40)
O mamă singură și un bărbat căsătorit devin iubiți. Și-au promis că va fi vorba despre o simplă aventură și niciunul din ei nu dorește o poveste de dragoste, știind foarte bine că relația nu are niciun viitor. Cu toate acestea, cei doi sunt din ce în ce mai surprinși de cât de bine se înțeleg și de starea de bine pe care o simt atunci când sunt împreună.

Accesul se face pe baza biletului de vizitare a muzeului, în limita locurilor disponibile. Preț unic: 15 lei/proiecție.

Foto: Fb Institut français de Roumanie à Bucarest