Poliţiştii din Târgu Mureş au verificat măsurile de securitate de la şoala din oraş unde un elev de 15 ani a făcut scandal şi a agresat un cadru didactic, fără a găsi deficienţe. Poliţia Mureş recomandă părinţilor să sesizeze orice posibilă încălcare a legii.

”În contextul evenimentului din data de 11 martie a.c., privind fapta de agresiune fizică produsă într-o unitate de învăţământ din municipiul Târgu Mureş, poliţiştii au în vedere prevenirea şi combaterea oricăror alte fapte similare şi desfăşoară activităţi specifice, pe linia asigurării climatului de siguranţă în şcoli şi în domeniul monitorizării şi verificării măsurilor de pază şi securitate ale acestora.

Astfel, poliţiştii asigură o prezenţă sporită, inclusiv în apropierea unităţilor de învăţământ şi desfăşoară activităţi specifice, fiind pregătiţi să intervină la orice sesizare”, a transmis, joi, IPJ Mureş.

Sursa citată a precizat că poliţiştii specializaţi în domeniul sistemelor de pază şi supraveghere au desfăşurat activităţi de îndrumare şi control, conform competenţelor, în ceea ce vizează măsurile de securitate privată a unităţii în cauză.

”În urma verificărilor, nu au fost constatate nereguli în legătură cu valabilitatea analizei de risc şi a planului de pază, fiind trasate sarcini privind revizuirea analizei la securitate şi implementarea măsurilor trasate de evaluatorul de risc la securitatea fizică prin analiza de risc. Încurajăm şi de această dată toţi cetăţenii (părinţi şi nu numai) care deţin informaţii sau orice alte date sau materiale foto-video în legătură cu presupuse fapte de natură penală sau contravenţională în unităţile de învăţământ, să le pună mai întâi de toate la dispoziţia poliţiştilor”, a mai transmis sursa citată.

De asemenea, poliţiştii avertizează că încercările individuale de a sancţiona presupuşi autori sau instigarea la fapte de violenţă în legătură cu aceştia sunt contrare prevederilor legale şi vor fi sancţionate conform legislaţiei în vigoare.

Foto: caracter informativ