Consiliul Judeţean (CJ) Mureş a anunţat, luni, că verifică sesizarea primită din partea primarului din Târgu Mureş, Soos Zoltan, potrivit căreia elevilor unei şcoli din municipiu le-ar fi fost distribuite cornuri mucegăite, în cadrul programului “Laptele şi cornul”.

“Astăzi au fost livrate astfel de cornuri într-o şcoală din Târgu Mureş. Deoarece Consiliul Judeţean Mureş încheie contracte pentru serviciile de catering şcolar, am semnalat imediat problema Preşedintelui Consiliului Judeţean şi am solicitat iniţierea unei anchete imediate, iar, dacă este necesar, rezilierea contractului cu firma responsabilă. Nu vom permite nimănui să pună în pericol sănătatea copiilor noştri”, a postat primarul Soos Zoltan pe Facebook.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, a reacţionat public, anunţând că au început verificările în acest caz şi că instituţiile de învăţământ trebuie să returneze produsele stricate şi mucegăite şi să nu le distribuie copiilor.

“Astăzi am fost informaţi asupra faptului că la o şcoală din Târgu Mureş copiii au primit cornuri de o calitate necorespunzătoare. Considerăm că acest lucru este inacceptabil, iar instituţia noastră a demarat de îndată o verificare a circumstanţelor cauzei pentru a clarifica această întâmplare. Reamintim că instituţiile de învăţământ au datoria de a returna produsele stricate şi mucegăite şi de a nu le distribui copiilor. Părinţii sunt rugaţi să semnaleze astfel de cazuri firmei în cauză, Autorităţii Sanitar Veterinare, Direcţiei de Sănătate Publică şi, în orice caz, Consiliului Judeţean Mureş la adresa cjmures@cjmures.ro”, a afirmat Peter Ferenc, într-o postare pe Facebook.

Foto: Fb Soós Zoltán