Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a susținut miercuri, 14 februarie, o conferință de presă.

Soós Zoltán a adus lămuriri cu privire la transportul public în comun din Târgu Mureș și a celui periurban care ar trebui să înceapă să funcționeze din acest an. “Din 1 iunie 2024 avem licența de funcționare pe cele șapte comune. Vom începe în două comune unde nu sunt transportatori licențiați și anume în Corunca și Cristești, inclusiv în satul Vălureni. În celelalte comune trebuie negociat cu firmele care au licențe valabile ca să vedem cum putem funcționa. Acestea vor fi incluse în transportul public până la sfârşitul anului”.

În perioada următoare va fi pus în funcțiune noul sistem electronic de achiziționare a biletelor de călătorie. Pe lângă achiziția biletelor de la automatele din stațiile de autobuz va fi posibilă achiziționarea acestora și printr-o aplicație care va fi disponibilă pe smartphone.

Referitor la demontarea semafoarelor vechi din oraș și punerea în funcțiune a celor montate în vara anului 2023, primarul a declarat că până la finalul lunii martie speră să intre în funcțiune noul sistem de semaforizare. „Așteptăm aprobarea bugetului pentru că trebuie să încheiem toate contractele de debranșare și racordare cu Electrica, după care sperăm ca în martie să intre în funcțiune noul sistem de semaforizare și să se demonteze cele vechi. Până atunci, toate procedurile trebuie respectate, altfel pierdem finanțarea europeană”, a răspuns Soós Zoltán.

Foto: Fb Primăria Târgu Mureș –