Trei accidente rutiere cu pietoni au avut loc în Târgu Mureș săptămâna aceasta.

Polițiștii mureșeni au fost sesizați luni, 12 februarie, pentru a interveni la un accident rutier produs în jurul orei 20.50, pe DJ 152A, în localitatea Sâncraiu de Mureș.

”Din primele informații, conducătorul unui autoturism, respectiv un bărbat de 44 de ani, ar fi surprins și accidentat un bărbat de 51 de ani, care, în calitate de pieton, se afla în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni. În urma evenimentului, bărbatul de 51 de ani a fost transportat la o unitate medicală pentru îngrijiri și investigații de specialitate”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Marți dimineață, 13 februarie, în jurul orei 6.55, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Târgu Mureș a avut loc un eveniment rutier în urma căruia o femeie de 74 de ani a fost transportată la o unitate medicală, pentru investigații de specialitate.

”În acest caz, conform primelor informații, o conducătoare auto, de 34 de ani, în circumstanțe ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi surprins și accidentat un pieton, respectiv o femeie de 74 de ani, aflată în traversarea părții carosabile, pe o trecere pentru pietoni”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Un conducător auto în vârstă de 70 de ani a accidentat marți, 13 februarie, în jurul orei 7.05, o tânără în vârstă de 18 ani, aflată pe o trecere pentru pietoni, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Târgu Mureș.

”Aceasta a fost transportată la o unitate medicală pentru investigații suplimentare și pentru acordarea îngrijirilor de specialitate”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Conform aceleiași surse, conducătorul auto și pietonul ”au fost testați alcoolscopic, rezultatele testelor de respirație fiind negative” și a fost deschis dosar de cercetare penală ”pentru vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.”

Toate victimele au fost transportate la spital pentru investigații și îngrijiri medicale.

Poliția a deschis dosare de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.

Poliția a intensificat controalele în zonele cu risc ridicat de accidente.
Au fost aplicate 1052 de sancțiuni pentru abateri la regimul rutier.
Au fost reținute 160 de permise de conducere.
Au fost constatate 9 infracțiuni rutiere.

S-a solicitat Primăriei Târgu Mureș înființarea de amenajări rutiere în zona a 15 treceri pentru pietoni cu risc ridicat.

Poliția recomandă ca:

  • Pietonii să traverseze strada doar prin locurile permise și la culoarea verde a semaforului.
  • Conducătorii auto să sporească atenția și să reducă viteza în zona intersecțiilor și a trecerilor pentru pietoni.
  • să fie respectate regulile de circulație pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe ceilalți!

Foto: caracter informativ